1 Mart 2011 Salı

Badem gözlü Erbakan

Necmettin Erbakan öldü, Allah rahmet eylesin. Gazetelerde son bir iki gündür öyle şeyler okuyorum ki aklım almıyor gerçekten. Utanmasalar "cumhuriyetimizin yılmaz bekçisini kaybettik" yazacaklar, o derece. Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a ve neredeyse tüm medya kurumlarına kadar her kesimden "Türk siyasetinin değerli ismi" vb ifadeler geliyor.

Yaşı 20'den ufak olanları anlayabilirim, ilk bakışta Necmettin Erbakan 1990'lı yılları bebek olarak geçirmiş insanlar için sempatik bir yaşlı adam gibi gelebilir, aynen bize gerçek yüzünü öğrenene kadar Kenan Evren'in geldiği gibi. Ama işin aslı o değil arkadaşlar. Necmettin Erbakan bu ülkenin üzerine en karanlık örümcek ağlarını örmeye çalıştı. Atatürk'ün frakla çıktığı Çankaya köşküne onun döneminde cüppeli sarıklı insanlar doluştu. Türkiye'de ilk defa insanlar yüksek sesli bir şekilde "şeriat" kelimesini telaffuz etme cesaretini buldular.

Ölmüş insanın arkasından konuşmak hoş değil belki, ama öldü diye yaşarken yaptığı şeyleri unutmak samimiyetsizliğinden daha iyidir en azından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder