11 Mayıs 2011 Çarşamba

Üniversite festivali resmi içeceği : Doğuş Çay

Bu yıl itibariyle üniversite (bahar festivali, gençlik festivali, şenlik falan diye de geçiyor) festivallerinde alkol satışı yasaklandı. Normalde pek fazla alkol tüketen birisi değilim ayrı mesele fakat böyle yasak olunca insanın daha bir canı çekiyor, yasak elma hikayesinde olduğu gibi.

18 yaş 24 yaş tartışılır belki orası ayrı konu ama üniversite festivalinde alkol satışı yasaklanacak noktaya geldiysek bu ülkede bazı şeyler gerçekten yolunda gitmiyor. Nerede yasakçı bir zihniyet varsa orada da pratik çözüm vardır mantığı neyse ki halen geçerliliğini koruyor, millet ya önceden içip geliyor ya da çantasının köşesinde orasında burasında bir iki şişe bir şey sokmaya çalışıyor. Sayın başbakan youtube yasağıyla ilgili "Ben girebiliyorum, isteyen bir yolunu bulup girer" minvalinde bir laf etmişti zamanında, heralde alkol olayı sorulsa yine benzer bir tepkiyle karşımıza çıkacaktır. Kendi yasaklaktırttığı şeyi yapabilmek için canbazlık yapan ve bunu açıkça halkına itiraf edip üstüne bir de tavsiye eden bir ülke lideri ancak bizim ülkemizde olur heralde. E madem öyle niye yasaklattırdın o zaman?


Neyse konumuza geri dönelim. Bu yıl festival resmi içeceğimiz çay ve yanında tabi ki püskevit. Bir "bira cips" ikilisinin yerini tutması güç belki ama mütevazı kadrosuyla Süper Lig'de tutunmaya çalışan takım misali elinden geldiğince mücadele ediyor bu ikili. Nice mutlu çaylı püskevitli üniversite festivallerine!

"Abi geçen gün üç arkadaş iki büyük çay bitirdik, ne ortam vardı bir görsen..."

2 yorum:

  1. belki bir mucize olur da yasakların, diretmelerin, belli düşünceleri dayatmanın ortadan kalktığı, bir internet sitesinin açılması için 2.5 yıl beklenmeyecek günler görürüz, kim bilir!
    Dilerim ki;
    "Güzel günler göreceğiz çocuklar,
    güneşli günler göreceğiz..." N.H.R.

    YanıtlaSil
  2. kim bilir belki bir mucize olur da belli düşüncelerin dayatılmadığı, farklı düşüncelere saygı duyulan, anlamsız yasakların koyulmadığı, bir internet sitesinin açılması için 2.5 yıl beklemediğimiz günleri görürüz yakında!

    "Hani şimdi biz..
    İnanın:
    güzel günler göreceğiz çocuklar
    güneşli günler göreceğiz.
    Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar,
    ışıklı maviliklere süreceğiz..." N.H.R.

    YanıtlaSil