24 Temmuz 2012 Salı

Beyler Yarın Transferde Büyük Gün, Haber Bekleyin

Eskiden bu iş sadece Zaytung'un bile yanında ciddi kalacağı spor gazeteleriyle sınırlıydı ama artık forumlar, twitter, facebook vb sosyal medya araçları da bu saçmalığa alet oldu. Bir şekilde yönetimle yakın bir bağı olduğunu ima edip çoğunlukla devlet istihbaratı gizliliğinde transfer söylentileri hakkında atıp tutan bir dolu abuk subuk adam var. Kimi gazeteci, kimi sadece taraftar, kiminin ne olduğu hakkında en ufak fikir yok. Açıkçası ben bu tiplere gerçekten uyuz oluyorum. Malesef kendi arkadaşlarım içinde de bunu yapan, yapmasa da bunu yapanlara peygamber gözüyle bakanlar var.


Kullanılan klişeler neredeyse hiç değişmiyor:

"Beyler, kaynak çok sağlam ancak adını açıklayamam. FB dünyaca ünlü bir yıldızı bitirmek üzere, detaylar çok yakında."

"Melo işi ya bugün ya yarın bitecek. Yarın olmazsa öbürsügün. O da olmazsa bir gün sonra. En kötü haftasonu, bilemedin bayrama kadar kesin bitecek."

"Yarın transferde çok ama çok  büyük sürprizlere gebe, bekleyin."

Neyin hesabını yapıyorsunuz arkadaşlar, varsa yüreğiniz yazın aha şu söyledi diye. "Ben yönetimde çok önemli adamları tanıyorum" gösterisi mi bu? Niye o isimler hiç açıklanmıyor? Niye yazdığınız şeylerin %90'ı palavra çıkıyor her defasında?

Bu işin kişisel boyutu, bir de olayın spor gazetesi boyutu var ki o zaten tamamen akıllara ziyan. Yazan tek bir kişi değil de bir kurum olduğu için sallamanın haddi hesabı olmuyor. Yok Ünal Aysal'ın çileği Yıldırım Demirören'miş, Tevez Cimbom'a göz mü kırpmış, Ronaldinho Fener'i Facebook'tan eklemiş, Ertuğrul Sağlam Kolo Toure'ye "Müsaitseniz bu akşam size gelmek istiyoruz" demiş, Kolo Toure kahveye bolcana tuz atmış... Eeh yeter be!

Çilek bir gün Dzeko oluyor, ertesi gün Arda. İnsua bir gün İstanbul'a geliş biletini alıyor, ertesi günü Cimbom'da İnsua şoku. Çocukluğumuz bir gün bir gazla verilip ertesi günü yalan olan transfer haberleriyle geçti ama milletin hala bunlardan bıkmamış olması da bana epey ilginç geliyor.

Benden size tavsiye, siz siz olun sonu "miş/muş" ile biten hiç bir transfer haberine pek fazla inanmayın sevgili takipçilerimiz. Transfer öyküsü futbolcu formayı giyip topu sektirmeden bit-mez!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder