20 Temmuz 2012 Cuma

"İbne" Hakem

Türkiye'de yaşıyorsunuz. Aileniz ülkenin en muhafazakar ve tutucu şehirlerinden olan Trabzon'da. Mesleğiniz, erkek egemen toplumun cinsel göndermeleriyle dolu futbolun en zor dalı olan hakemlik. Hatta bu meslekte yaptığı iş beğenilmeyene yapılan en alışıldık "hakaret" İBNE HAKEM diye ona bağırmak. Bu koşullarda ortaya çıkıp eşcinsel olduğunu açıklamak kaç tane babayiğidin harcıdır?



Halil İbrahim Dinçdağ, cinsel tercihi açıkladığı günden bu yana hakemlikten uzaklaştırılmış durumda. Sebebi, cinsel tercihlerinin toplumun ona dayattıklarından farklı oluşu. Eşcinsellik iyidir, kötüdür, vb tartışmalara girmeye niyetim yok zira eşcinselliğin hastalık olup olmadığının tartışıldığı ülkemiz için henüz bazı şeyler hala çok erken. Ama bu adamın cesaretini açıklayamaya kelimelerin yetersiz kalacağını düşünüyorum, bu yazıyı da bu yüzden kaleme aldım. Konudan sapma olmasın ama Türkiye'de eşcinselliklerini açıklayabilecek cesareti kendilerinde bulan insanlara gerçekten saygı duyuyorum.

Her neyse, geçtiğimiz günlerde kimi adını sıkça duyduğumuz kimi ise ilk defa duyduğumuz bazı taraftar grupları bir araya gelip Halil İbrahim Dinçdağ'ın hakemliğe geri dönmesi için ortak bir duruş kararı aldılar. Homofobinin kol gezdiği Türkiye için cesur ve güzel bir karar. Bu cesur da adamın bir an evvel futbol sahalarına dönmesini canı gönülden diliyorum.

İnsanları hangi cinsiyette insanları beğenip beğenmediklerine göre değil, yaptıkları işin hakkını verip vermediklerine göre değerlendireceğimiz günleri görürüz umarım.

Arkandayız Halil İbrahim Dinçdağ ! (Amman haa, öyle değil...)

1 yorum:

  1. "Bir insanı cinsel yöneliminden dolayı, onca sene emek verip keyif alarak yaptığı mesleğinden alıkoymaktan daha büyük bir 'ibnelik' olamaz."

    http://www.bianet.org/biamag/toplumsal-cinsiyet/140249-ibne-hakem-seni-seviyoruz#.UCZE0bZnH5o.facebook

    YanıtlaSil