18 Temmuz 2012 Çarşamba

Kick "Racism" Out of Football


Daha dün John Terry'nin ırkçı söylemiyle ilgili yazdığım yazının ardından, bugün karşıma çıkan inanılmaz haberi paylaşmak istedim.

CM-FM serilerini takip eden ve oynayanlar iyi bilirler, oyun açılırken FIFA'nın ırkçılık karşıtı kampanyasının görseli belirir ekranda. İngilizceye hakim olmadığımız yıllarda bu görüntü bizde ister istemez heyecan yaratırdı. "Açılıyo olm oyun...Maç motorunu değiştirmişler, transfer yapma olayını geliştirmişler... Şimdiye kadarki en iyi oyun buymuş..." konuşmalarının yapıldığını ve aşağıdaki logo ekrana gelince bir arkadaşımla "high five" yaptığımızı bilirim. Artık nasıl bir kafaymışsa...
Fener'i mi alsam. Yoksa oyuna hakim olana kadar ManU'yu ya da Inter'i mi alsam. E ya Dortmund?
Tüm bunların ötesinde mesajını net bir şekilde veren ve gerçekten amaca hizmet eden bir kampanya görseli olmuştur benim gözünde. Hatta ünlü futbolcular da bu kampanyada yer almışlar ve ırkçılıkla mücadeleye bilfiil destek verme fırsatını kaçırmamışlardır.
Allahtan KKK T-Shirt'ümü bugün evde bırakmışım.
Son günlerde artan ırkçılıkla ilgili olaylar karşısında FIFA, mevcut görseli daha da etkili ve çarpıcı hale getirme kararı almış. Uzun toplantılar sonucunda da yeni kampanyada, ırkçılık karşıtı duruşunu her fırsatta dile getiren John Terry'nin rol alması benimsenmiş. Yeni görselerin Chelsea-Arsenal maçından alınan aşağıdaki fotoğraf ile süslenmesi planlanmış.



Yeni kampanyanın çok daha başarılı olacağını söylemek mümkün. Hayırlı uğurlu olsun. 

1 yorum: