9 Şubat 2011 Çarşamba

Irthame skaski !

Yunanistan seyahati yaklaşırken ister istemez günün her gün artan bir zaman dilimini Youtube'da Paok ve Aris tribünü videolarını izleyerek geçiriyorum. Alttaki görüntüler daha evvel bahsettiğimiz havaalanı karşılamasından. Geçen yazıda söylemeyi unutmuşum, havaalanı karşılamalarının bu kadar sağlam olmasında deplasman yasağının da önemli bir rolü var tabi ki.

Beste epeydir dilimizde. Sözlerinin manası aşağı yukarı "Paok için tımarhaneden kaçtık ve doktorların bundan haberi yok. Yine geleceğiz çünkü çocukluğumuzdan beri siyah beyaz rengine aşığız" şeklinde bir şeymiş. Tezahürat 35. saniye gibi başlıyor, başta aksiyon yok diye hemen kapatmayın. Bekleme esnasında etraftaki enteresan karakterlere de dikkat derim.





Irthame skaski, apo tin kliniki Paokara mou den to kserun i yatri !
Ke tartoume ksana, yatri apo pedia, mas palavoses i aspovmaris stoli !

Videonun en sonundaki pogo görüntüsü niye Türk tribünlerinin (en azından önümüzdeki uzun bir süre boyunca) sürekli Yunan tribünlerinin gölgede kalacağını en güzel anlatan görüntülerden birisi. Adamlar bu işi eğlenerek yapıyorlar, bizim gibi kasılarak değil. Şu pogo görüntüsünü bu denli bir kalabalıkta gerçekleştirecek bir tribün yok Türkiyede, en az 5-6 yaralı çıkar devamında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder