12 Ocak 2011 Çarşamba

The Damned United

Futbol konulu filmler güzel oluyor, en dandiği bile insana kendini bir şekilde izlettirebiliyor. Blogumuzun ağırlığı futbol ve sinema üzerine olduğuna göre ikisini fırsat buldukça buluşturmak lazım. Yazının etiketlerde hem "futbol"u, hem de "sinema"yı etiketlemek fikri insanı heyecanlandırıyor, bir taşla iki kuş vurmuş oluyoruz.

Brian Clough'un hayatını anlatan, The Damned United filmi'nden bahsetmek istiyorum bugün. Brian Clough için, 1970'lerde İngiltere'ye damgasını vuran 2-3 teknik adamdan biri demek yanlış olmaz. Sıradan bir ikinci lig takımı olan Derby County'e 4 sezon içinde Avrupa'da yarı final oynatan ve Nottingham Forest efsanesini yaratan kişi oluyor kendisi aynı zamanda.


Bu iki görev arasındaki bir Brighton macerasının yanında 44 gün süren bir de Leeds United dönemi var Clough'un, film işte bu 44 günlük dönemi anlatıyor. 35 sene evvelini anlatan bir film çekmek pek kolay olmasa gerek ama o havayı güzel yakalamışlar diyebilirim. Şımarık futbolcular, camia üzerindeki dev gölgeler falan filan derken iki ülke futbolu arasında benzerlikler bile kurdum filmi izlerken. Futbola gönül veren, özellikle benim gibi ada futbolu diyince tüyleri diken diken olanların kesinlikle kaçırmaması gereken bir film.


"The greatest English manager never to manage the England team."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder