14 Ocak 2011 Cuma

Versiyon Derken...

Şarkıların orijinallerinden farklı olarak aynı veya farklı türlerde yorumlanmasıyla bazen orjinallerinden çok daha iyi versiyonlar çıkabilirken, bazen de "keşke hiç denemeseydiniz be abi" dedirtecek sonuçlar çıkabiliyor.

Peki herhangi bir şarkıya kendi türünden ne kadar uzak, ne kadar farklı türde bir yorum getirilebilir? İşte AndyRehfeldt adlı eleman sanıyorum kendisine böyle bir sorulması üzerine cozutup kafayı çizmiş olacak ki, parçalara en alakasız türlerde yeni ve bambaşka versiyonlar hazırlıyor.

Neredeyse hepsi o kadar eğlenceli ki hangi birini seçeyim bilemedim. Ama kendimce bir ilk 3 yaptım, buyrun geriye doğru sayalım:

3- Lady Gaga'nın müziğine elektro-pop demek pek tabii mümkünken Poker Face'in orjinalinin türünün Polka olmadığı da aşikâr... (arada gelen metal kısım da iyi)


2- Koskoca Iron Maiden'a Bossa Nova çaldırmış adam, yemin ediyorum duysalar levyeleri kaptıkları kapısına dayanırlar.


1- Ve altın vuruş. Son olarak efsane İsveçli sevgi pıtırcıkları ABBA'dan Dancing Queen adlı parçanın Metal versiyonu ile sizlere veda ediyoruz sevgili dinleyenler.


Bunlardan başka daha niceleri için (Metallica - Enter Sandman Smooth Jazz, Motorhead - Ace of Spades Broadway Musical, Shakira - Hips Don't Lie Metal vb.) arkadaşın Youtube'daki sayfasına buyrun.

2 yorum:

  1. Pokerface ve Dancing Queen süper olmuş lan.

    YanıtlaSil
  2. asıl bu varmış da atlamışım...

    http://www.youtube.com/watch?v=wG6G4XBnvLQ

    YanıtlaSil