21 Ocak 2011 Cuma

Ne olacak bu Liverpool'un hali

Niye bilmiyorum ama şu ana kadar Liverpool'la ilgili yazmaya fırsat gelmedi blogda, halbuki gönlümüzde yeri büyüktür. Bu yıl Galatasaray kadar Liverpool'un da bizi kahretmesiyle alakalı olabilir tabi ki, yine de yazmamız gerekiyordu ayıp ettik. Neyse telafi ederiz bir şekilde.

Herkesin malumu üzerine sezonun başında Benitez'le yollar ayrıldı ve geçtiğimiz sezon Fulham'a UEFA'da final oynatan Roy Hodgson takımın başına getirildi. Aslında ben bu değişimin Liverpool'a yarayacağına inanıyordum, çünkü ne Benitez Valencia ve Liverpool'daki ilk sezonlarında harikalar yaratan eski Benitez'di, ne de 3 sezonda iki kez CL finali oynayan Liverpool eski Liverpool'du. Bir şeyler ters gidiyordu, ve bir yerde duruma el koymak gerekiyordu.

Roy Hodgson ise oldukça formda geldi Liverpool'a. Fulham gibi İngiltere'nin sıradan sayılabilecek bir takımına (üstelik destansı maçlar sonunda, özellikle Juventus eşleşmesi) final oynatma başarısını göstermiş ve İngiltere'de yılın menajeri ödülünü almıştı. Taraftarı ve takımı yıllardır başarıya aç, dev bir camianın başına gelmek kolay değildi belki ama üstesinden gelebilecek yetenekte görüyordum Hodgson'u, ama olmadı, ve ocak başında yerine en azından sezon sonuna kadar görevi idare etmesi için klübün efsane ismi Kenny Dalglish getirildi.

Ben açıkçası Dalglish'in de pek şansı olduğunu düşünmüyorum, çünkü Hodgson'un başarısız olma sebepleri şu anda değişmiş değil. Liverpool'un en büyük problemi, kadrosunun İngiltere ortalamasına göre çok sıradan kalıyor olması. Gerrard büyük bir kaptan ve inanılmaz bir futbolcu evet ama tek bir futbolcuya bütün takımın bel bağlaması formülü takımı bir yere kadar götürebiliyor. Torres de malesef kesinlikle eski Torres değil, sadece gününde olduğu zaman oynuyor. Torres, Gerrard ve Carragher'ı çıkarttığın zaman şu futbolcu olmasa Liverpool çok şey kaybeder diyebileceğimiz bir tane bile futbolcu göremiyorum ben, tabi bunun tersi olarak bu futbolcuların varlığı takıma yeterli ve gerekli katkıyı yapamıyor. Ciddi bir kadro revizyonu şart Liverpool'da. Bunun yanında bu gibi durumlarda her zaman için hoca değişikliği takımlara itici bir güç olur, evet henüz konuşmak için erken belki ama Dalglish'in takımın başında çıktığı 3 maçta alınan 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik var, üstelik son iki maçta öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı Liverpool. Belki futbolcuların Dalglish'e olan saygısıyla falan bu sezonu iyi kötü idare edip bir Uefa kontenjanı kapabilir Liverpool ama takım bu şekilde giderse gruptan bile çıkması zor.

Yine de gönlümüzden bir mucize geçiyor tabi. Dalglish'in futbol bilgisi, tecrübesi ve taraftarın ona olan sevgisi, saygısı tartışılmaz. Neredeyse yapılan bütün taraftar anketlerinde Kenny Dalglish (King Kenny) Liverpool tarihinin en başarılı ve en sevilen futbolcusu çıkıyor (Gerrard da genelde ikinci oluyor). 10 senedir bir takım çalıştırmamasına rağmen Liverpool'un her maçını Anfield'ın "numaralı"ya tekabul eden Main Stand'deki koltuğunda izliyor, ve Liverpool'u yakından takip ediyordu. Mutlaka kendine bir reçetesi vardır, bize de bekleyip görmek düşüyor.

Liverpool tribünlerinin "You'll never walk alone" ile beraber en sevdikleri ikinci tezahürat olan "The fields of Anfield road" un nakaratıyla bitirelim.


All round the fields of Anfield Road
Where once we watched the King Kenny play (and boy he played!)
Stevie Heighway on the wing,
We had dreams and songs to sing
'Bout the glory, round the Fields of Anfield Road

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder