4 Ocak 2011 Salı

Necati ? Kazım Kazım ???

Bugün duyduğum bu transfer söylentisi beni can evimden vurdu. Bu iki ismin Galatasaray'la anılması bile insanın midesini bulandırmaya yetiyor. Necati eskiden iyi topçuydu tamam da, 2004-2005 sezonundaki performansını asla yakalayamadı. Hakikaten neydi o sezon yahu, dömi voleler, rövaşatalar, uzaktan çatala asmalar, ara paslar kenardan bindirmeler falan filan. Ne yazıkki bizde kaldığı her sezon biraz daha kötü oynamayı bir şekilde başardı. Taraftarla da asla yıldızı tam olarak barışamadı; Konya dönüşü uçaktaki olaylar olsun, Fener'i 3-2 yenip elendiğimiz kupa maçında kapalı tribüne gelip yaptığı el kol hareketleri olsun, Galatasaray'a geldiğinin üçüncü günü çıktığı maçtan sonra "hakemler zaten bütün sene hakkımızı yedi" gibi samimiyet timsali demeçleri olsun asla aklı başında taraftarın görmek istemeyeceği ne kadar iş varsa imza attı. Özetle antipatik olmak için ne lazımsa yaptı, ve bunu fazlasıyla başardı. Geçen sene kupadan elendiğimizde herkes Necati'den saf bir şekilde nefret ediyordu, hem bizi kupadan ettiği için hem de maçtaki ve gollerden sonraki tavırları için. Bu hislerin kolay kolay değişmesi mümkün değil.

Colin Kazım içinse ne yazılır ne çizilir gerçekten bilemiyorum. Bir elinde cımbız, bir elinde ayna adamın umurunda değil bu dünya. Bizde işi ne? Ne iş yapar? Parçalı forma yakışacak mı bu adama şimdi? Colin Kazım diyince Türkiye'ye ilk geldiği zamanki manitası geliyor aklıma sadece, şimdikinden daha güzeldi o. Başka ne denir ki bu futbol şaklabanına ?

Hani eskiden Fatih Akyel haberleri çıkardı arada, "yok canım o kadar da değil" falan derdik ya. Artık onu diyemiyoruz.

Neyse bu kadar da karamsarlığa kapılmamak lazım. Brezilya milli takımının sağ kanadının forma şansı bulamadığı, Bundesliga assist kralının kadro dışı kaldığı, geçen sene 40 maçta Liverpool'un sol beki olarak görev yapanın yedek kulübesinde umutla beklediği bir takımımız var. Servet Çetin, Mustafa Sarp, Gökhan Zan, Hakan Balta, Ayhan Akman, Barış Özbek, Ufuk Ceylan, Aykut Erçetin, Serdar Özkan gibi modern Türk futbolunun temel taşlarına sahibiz. Şanssızlıkların yakamızı bırakmadığı ilk sezondan sonra ikinci sezonu domine etmek için Necati ve Colin Kazım transferleriyle bu kadronun şahlanacağı aşikar. Çok yaşayın Adnan'lar, bizim nasıl aklımıza gelmemişti. Bu kadroya ilaveten defansa Bilica, ileriye Fatih Tekke bir de orta sahaya da Ceyhun'u falan alırsak tamamdır bu iş.

Simao Sabrosa mı Hugo Almeida mı, onlar da kim ? Colin Kazım geliyor bee.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder