28 Ocak 2011 Cuma

Bursa'nın ufak tefek taşları

Yüzünden ölüyorduk az kalsın 4 sene önce. Şaka bir yana, bir Bursa deplasmanı daha geldi çattı. Yakın oluşu, vapur yolculuğu, Bursa tribünlerinin sağlamlığı, arada her zaman mevcut gerilim, bilhassa yakın zamanda Bursaspor'un iyi gidişi ile daima keyifli bir deplasman oluyor Bursa. Futbol açısından baktığınız zaman son yıllar içerisinde 5 de yedik 5 de attık, ama özellikle senesini tam çıkartamamakla beraber 1997-1998 olarak tahmin ettiğim (Baliç Bursa'daydı) bir maç var ki bütün Bursa-GS maçları arasındaki en unutulmazı olabilir. 90. dakkaya 2-2 beraberlikle girilmişti, 92. dakikada önce Hakan altıpasın içinde %100lük bir gol kaçırmış, dönen topta Bursa'lı futbolcu %200'lük golü atamamış, bunun dönen topunda Hakan gol atmış fakat ofsayt diye verilmemiş, bizimkiler buna itiraz ederken gelişen hızlı davranan Bursa Baliç'le 3. golü bulmuştu. Yani bir dakikada ikisi gol olan 4 net pozisyon olmuştu. Videosunu aradım ama bulamadım bir türlü.

Tribünsel olarak maçların öncesi pek fazla bir aksiyona sahne olmasa da (kaza yaptığımız sene Kültür Park'ta atkılarla formalarla dolaşıp yemek falan yemiştik bir Allah'ın kulu da gelip laf etmemişti) maç sonları hep hareketli geçti. Son yıllarda bir kez bile normal bir şekilde dönemedik, bir yıl kaza oldu, bir sonraki yıl fırtına çıktı feribotlar iptal oldu tam da bayram dönüşüydü İstanbul'a sabah 5'te vardık, sonraki yıl bir arkadaşımızda kaldık ve donduk falan bakalım bu yıl başımıza neler gelecek.

Kaza olayından sonra kısa bir süreliğine de olsa Bursa'yı kafamda nefret edilen takımlar ve şehirler listesine alsam da, sonunda ben de bir kaç kendini bilmezin yaptığını bütün bir camiaya mal etmemek gerektiği kanısına vardım. Cumartesine geldiği için, bir gece orada kalıp pideli köfte-sütlü kemalpaşa tatlısı-hamam-iskender-uludağa çıkarkenki cafeler ritüellerini tamamlama fırsatı doğdu bize, pazartesine kadar blogu Resul'e devrediyorum. Sınavları bitmiş, artık dört elle bloga sarılacağının sözünü verdi.

O değil de tereyağını iskendere dökerken çıkan ses ne güzel bir sestir yahu. Akşam akşam aklıma geldi ağzım sulandı.

Maç da önemli bu arada baya es geçmeyelim. Bursa bizi 2 senedir yeniyor yanlış hatırlamadıysam, bu yıl kazanıp 3 maç üst üste yapmaları biraz zor gözüküyor gözüme. Umarım geçen sene Sami Yen'deki gibi keyifli ama bol gollü bir maç olur, 3 puanımızı alır döneriz İstanbul'a.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder